Erfarenhet och kvalitet – hela vägen

Risingegården har funnits sedan början av 1990-talet och startade som ett utredningshem för pojkar och flickor. Idag är Risingegården ett behandlingshem med målgrupp ungdomar mellan 12-18 år, biologiskt kön flickor. Ungdomarna kan ha psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot våld, kriminalitet och missbruk. Risingegården drivs som ett HVB-hem (Hem för Vård eller Boende) och tar emot placeringar både enligt SoL och LVU. Risingegården har även lägenheter för stödboende.

Risingegården har utnämnts som årets företag i Svenska Vård!

Läs mer här
behandlingshem flickor

Behandling

Vi är övertygade om att det är i relationen till oss vuxna, både till oss på Risingegården och till de som finns hemma, som mycket av förändringen hos ungdomen sker. Vi tar tillvara stunden för att visa och vara modeller för hur bra samspel fungerar.

Stödboende

Vårt mål är att under trygga former träna och förbereda ungdomen för ett självständigt boende och vuxenliv. Risingegårdens stödboende består av lägenheter i Finspång och tar emot ungdomar 16-20 år.

Placeringsförfrågan

Vi tar emot placeringsförfrågningar via mail eller telefon. Välkommen att höra av dig!

Erfaret och kompetent HVB-hem för flickor

Risingegården har funnits sedan i början av 1990-talet. Det började som ett utredningshem för både pojkar och flickor, men har sedan successivt utvecklats till att rymma även ett behandlingshem för flickor. Sedan 2005 arbetar vi enbart med biologiskt kön flickor.

Risingegården är idag ett behandlingshem för biologiskt kön flickor 12-18 år, med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot våld, kriminalitet och missbruk. Vi drivs som ett HVB-hem (Hem för Vård eller Boende) och tar emot enligt både SoL och LVU.

Alla möten vi fått göra under dessa år – möten med arga, ledsna, skamsna, självföraktande, men även glada, livfulla, modiga, nyfikna ungdomar och deras nätverk – har gett oss en stor kunskapsbank. Det viktigaste för oss har alltid varit och är fortfarande att ungdomens röst blir hörd under sin behandlingstid. För att ungdomen ska kunna sätta ord på sin historia eller kunna uttrycka sina behov och sin vilja, behöver vi hjälpa till och vägleda i relationerna till familjen och till andra viktiga personer i nätverket.

Se oss på SVT – Om djur i behandling

Se klippet

Aktuellt

Risingegården 30 år!

I år är det 30 år sen Risingegården startade sin verksamhet! Galet på nåt sätt att det gått så lång tid, och galet att samhället fortfarande är i behov av våra och andras tjänster för att vägleda och stödja ungdomar en tid på HVB. Vi har skickat ut några rader till placerande socialtjänster för att...

Förändringar i verksamheten

Vi tar numer endast emot ungdomar för behandling. Risingegården startades en gång i tiden som utredningshem, och utvecklades med tiden till att ta emot flickor för både utredning och behandling. Idag tar vi endast emot behandlingsplaceringar, men då kompetensen och erfarenheten att göra utredningar finns kvar kan vi vid förfrågan erbjuda en utredning som en...

AOSP – Akut Omhändertagande av Självmordsnära Person.

Efter lärorika och intensiva dagar på Karolinska Institutet är vi färdigutbildade AOSP-instruktörer! En fantastisk utbildning som har gett oss massor av verktyg och kunskap. Vi kommer såklart att utbilda vår egen personal på Risingegården, men vi kan också hålla endagsutbildningar för dig som jobbar i skola, vård och omsorg, inom blåljusorganisationer osv. Vill du veta...

Vill du bli kontaktad?

Om du önskar att bli kontaktad av oss på Risingegården klickar du på knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, så hör vi av oss.

Kontakta oss

Har du frågor om Risingegården och vår verksamhet är du välkommen att höra av dig. Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Risingegården.